Stage

Na de inspiratie fase komt de informatie fase waarin de doelgroep de mogelijkheden krijgt uitgelegd. Doel van informeren is jongeren op de hoogte brengen van mogelijkheden binnen de KLu, Vliegbasis Woensdrecht. Kennis laten maken met de organisatie en werkzaamheden. Door:

-Voorlichting intern en extern

-Orientatie (meewerkstage, snuffelstage)

De meewerk- en snuffelstagiaires zijn op zoek naar informatie. Informatie over banen en  carrièremogelijkheden bij vliegbasis Woensdrecht. Deze doelgroep heeft al gekozen in welk vakgebied zij wil werken. Zij willen graag informatie over welk beroep zij met de door hen gekozen opleiding zouden kunnen gaan uitoefenen.

Bevestigen: doel is het binden van (potentiele) nieuwe medewerkers of stagiaires. Door:

-Afstudeerstage. Vlb Wdt wil vernieuwen en wil graag van jonge mensen, met frisse ideeen weten wat hun visie is op bepaalde zaken. Dit soort mensen willen we binnen onze organisatie behouden. Daarom is in de statistieken ook terug te zien dat 30% van de afstudeerders een baan krijgt aangeboden binnen Defensie. Met ongeveer 65 afstudeer stagiaires per jaar houdt dat dus in dat ongeveer 20 stagiaires per jaar worden aangenomen als medewerker.

Heb je interesse je kennis over te dragen aan jongeren en open te staan voor wat de jongeren aan nieuwe methodes, technieken of moderne werkwijze meebrengt? Meldt je met een stageopdracht binnen je werkplek, of geef je op als stage/praktijkbegeleider.

Wil je als extern persoon een stageplaats, stuur dan je sollicitatie en CV naar: stagevliegbasiswoensdrecht@mindef.nl

KLU Stagebadge