Foto/Film
Een Greenscreen (of Bluescreen) wordt gebruikt om iets of iemand te laten verschijnen op een zelf te kiezen achtergrond. Door iemand te filmen of te fotograferen voor zo’n doek kan met de ‘Chroma Key’-technologie de kleur van het Greenscreen/Bluescreen vervangen worden.
Bij het maken van foto’s kun je de achtergrond later aanpassen, bij het maken van filmpjes en het uitzenden van webinars en/of livestreams kan het rechtstreeks (in bijvoorbeeld ‘OBS’). Je kan een mooie foto gebruiken voor alle toepassingen, maar je kan in het geval van video ook je presentatie laten zien, waardoor je als een echte presentator ‘in’ je sheets kan wijzen!
Lampen
Als het licht direct op de persoon gericht wordt dan ontstaat er schaduwvorming. Daarom is het beter om diffuus licht (verdeelt het licht over een geheel zodat het schaduwen verzacht.) te gebruiken. Een lichtbron met een softbox zorgt daarvoor.
Fotograferen
Soms ziet de persoon op camera beeld er een beetje "groenig" of "blauwig" uit. Verlicht dan een klein beetje de achtergrond, het contrast tussen de rug van de persoon en het green screen wat verlichting op schijnen. (klein beetje maar)
(Mocht er echt een uitmuntende kwaliteit worden verwacht op beeld dan kan er gebruik worden gemaakt van een ringlamp op statief om zo het gezicht beter te kunnen verlichten.)
Statief
Personen kunnen verschillen van lengte daarom is het handig om gebruik te maken van een uitschuifbaar statief zodat iedereen op eigen ooghoogte kan worden gefilmd.
APPS
In de FLiP ruimte zijn diversen APPS beschrijvingen en toepassingen met betrekking tot fotografie in werkinstructies te vinden. Enkele voorbeelden MAKARON, CANVA, PICA, Snapseed en anderen.